Doe-het-zelf spiegel

Doe-het-zelf spiegel

Print de pagina

Noémie Meijer kreeg van ons de uitdaging iets te creëren met BLACK+DECKER gereedschap. Zij koos voor het maken van een doe-het-zelf glazen spiegel. En of dat gelukt is! Lees onder hoe Noémie deze spiegel eigenhandig creëerde.


 1. Wat zo geweldig is aan dit gereedschap, is dat ze draadloos werken, met een accu, en dat die accu dezelfde is voor alle gereedschappen van het gamma: je laadt de accu op, en plaatst die op de decoupeerzaag, de cirkelzaag of zelfs op een boormachine.  Zo handig wanneer je aan het werken bent en van het ene gereedschap naar het andere gaat!

 2. En dan gaan we nu eindelijk die spiegel maken!

  We beginnen met de multiplex-plaat op de juiste afmetingen te zagen: 120 x 90 cm, wat overeenkomt met 4 rijen van 3 spiegels van 30 x 30 cm. Pas zelf de afmetingen aan aan de spiegels die je gevonden hebt.

  Ik heb hiervoor de cirkelzaag gebruikt, voor een mooie en regelmatige snede: veel praktischer voor het zagen van grote, vlakke platen, hoewel het ook perfect kan met de decoupeerzaag . Het was de eerste keer dat ik een cirkelzaag gebruikte. Ik moet zeggen dat ik er altijd een beetje bang voor was, maar als ik het verschil in afwerking zie, is het echt wel de moeite waard. Wees alsjeblief wel heel erg voorzichtig met dit soort gereedschap: draag altijd een veiligheidsbril om splinters in je ogen te voorkomen, een ademmasker om te vermijden dat je te veel houtstof inademt, en veiligheidshandschoenen (meestal gebruik ik mijn tuinhandschoenen maar ik ga toch eens investeren in handschoenen die beter geschikt zijn voor DIY-werk)


  Ik heb klemmen gebruikt om de plaat op een steun te klemmen, zodat de plaat niet kon wegglijden en ik die bovendien niet met mijn handen moest vasthouden. 3. Daarna kun je de spiegels op de onderplaat lijmen: breng de lijm in een zigzag-patroon aan voor een betere hechting en laat die een paar seconden drogen vooraleer je de twee oppervlakken aan elkaar lijmt.

  Druk stevig aan om de lucht te verwijderen, een vlak oppervlak en uitgelijnde randen te verkrijgen.

  En nu is het tijd om de kroon op het werk te zetten: het houten kader en het raamwerk. 4. Begin met het buitenkader: zaag de hoeklijsten op de afmetingen van de 4 zijkanten:  2 x 120 cm, en 2 x 90 cm. Voorzie een marge van één of twee millimeter marge voor de montage. Zaag de uiteinden schuin af om ze perfect tegen elkaar te kunnen monteren. Een kleine tip: het is beter om ze een beetje langer te maken dan nodig en met schuurpapier tot op de millimeter juist af te schuren, dan ze te kort te maken en een ander stuk te moeten nemen.


 5. Lijm de 4 hoeklijsten vast zodat die het buitenkader vormen. De hoeklijst van 10 mm bedekt perfect de randen van de onderplaat (8 mm) en van de spiegels (2 mm).

Doe-het-zelf spiegel