Kruidentuin

Vaardigheidsniveau: Beginner

Nathalie was het al lang van plan en eindelijk is het gelukt! Ze kreeg een pallet in handen en ging aan de slag.

DIY botanical garden made with pallet

Met restjes verf die ze nog had liggen, nieuwe tools en gewoon, veel goesting. Onze DIY kruidentuin van een pallet. Origineel geschreven op haar blog Unicorns and Fairytales.

Stap-voor-stap tutorials

Stap 1.

Eerst en vooral ga je je pallet schuren zodat er geen scherpe randen of splinters meer zijn. Maak je pallet even stofvrij alvorens hem te schilderen.

Stap 2. 

Dan ga je hem met een verfroller in de gewenste kleur schilderen. Indien je het in zijn oorspronkelijke kleur wil kan je hem ook behandelen om buiten te laten staan. Of beitsen. Je DIY kruidentuin is nu al bijna ready.

Black + Decker sander being used on a pallet
Painting the pallet
Attach the root cloth at the back of the pallet

Stap 3.

Bevestig de worteldoek achteraan en maak ook ‘gootjes’ waar je de plantjes gaat planten. Niet ze goed vast in het hout. Zorg dat er geen spleten zijn.

Stap 4.

Schrijf indien je wil de namen van de kruiden op de desbetreffende plek. Laat alles goed drogen en behandel je zelfgemaakte kruidentuin alvast met een product zodat je hem buiten kan laten staan.

Hand with a pen writing a name on the pallet
Children filling the garden gutters with potting soil

Stap 5.

Vul de gootjes dan met potgrond en plant de verschillende kruiden op de juiste plek. Voilà! Geregeld water geven en je DIY kruidentuin is klaar.