Koffie station

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Onze mooi koffiestation plaatst alles wat je nodig hebt voor een snelle warme drank binnen handbereik, terwijl het aanrechtblad optimaal wordt benut.

An upcycled wooden coffee station on a kitchen countertop.
play_arrow

Wat je nodig hebt

  • Houten plank
  • Houten blok voor ondersteuning
  • Schroeven x8
  • Vernis, houtkleurige beits of verf

Stap-voor-stap instructies

Voorbereiding

Selecteer een houten plank lang genoeg om het schap en de twee voeten te vormen die nodig zijn voor je koffiehoek, en breed genoeg om je koffie-essentials op te plaatsen.

A woman picking up a wooden plank for an upcycling project.
A wooden plank being cut using the BLACK+DECKER® 18V 140mm Cordless Circular Saw.

Stap 1

Snijd je plank op maat. Je moet 3 stukken hebben; één plankje voor de breedte van je koffiehoek en twee identieke voetjes.

Het houten blok dat als ondersteunend stuk fungeert, moet dezelfde breedte hebben als de afstand tussen de twee voeten- je vindt het misschien gemakkelijker om dit op maat te snijden na stap 3 om ervoor te zorgen dat het de juiste breedte heeft.

Stap 2

Schuur je plankje, voeten en ondersteuningsblok om eventuele vlekken of verf te verwijderen en een gladde afwerking te creëren.

A wooden plank being sanded using the BLACK+DECKER® 18V Mouse® Cordless Detail Sander.
A woman drills into a wooden plank using the BLACK+DECKER® 18V Cordless Drill Driver.

Stap 3

Boor vier gaatjes in het plankje, twee aan elke kant, op dezelfde afstand van de rand van het hout. Hier worden de blokken voor de voeten bevestigd. Zorg ervoor dat de voeten ver genoeg uit elkaar staan om de structuur in evenwicht te houden en dat het ondersteuningsblok ertussen past.

Voeg op elkevoet een gaatje toe om het ondersteuningsblok te bevestigen, ongeveer halverwege de hoogte van het ondersteuningsblok, centraal uitgelijnd. Dit zal helpen om de schroeven te geleiden wanneer je de koffiehoek in elkaar zet.

 

Stap 4

Monteer je koffiehoek, waarbij je de proefgaten gebruikt om de stukken uit te lijnen.

Je hebt acht schroeven nodig: Twee om het ondersteuningsblok aan het plankje te bevestigen Vier om de voeten aan het plankje te bevestigen Twee om door de voeten in het ondersteuningsblok te gaan.

Begin met het positioneren van het ondersteuningsblok aan de onderkant van het plankje, tussen de twee sets gaatjes. Zorg ervoor dat het ook uitgelijnd is met de gaatjes in de voeten. Gebruik twee schroeven om het op zijn plaats te bevestigen, zorg ervoor dat ze lang genoeg zijn om aan het plankje te bevestigen zonder er helemaal doorheen te gaan, en ver genoeg van de voeten om de ondersteunende schroeven niet te blokkeren.

Positioneer de voeten aan beide zijden van het ondersteuningsblok. Schroef door de gaatjes in het plankje, naar beneden in de voeten. Als ze stevig zijn bevestigd, voeg dan een schroef toe door elke voet in het ondersteuningsblok.

A woman screws together a wooden upcycling project using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.
Wooden blocks being screwed together using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.

Stap 5

Maak de koffiehoek af in de gewenste stijl. Wij hebben die van ons natuurlijk gelaten, maar je kunt het schilderen om bij je keukendecor te passen of afwerken met houtkleurige beits.

Stap 6

Maak voor jezelf een welverdiende warme drank, terwijl je bewonderend naar je nieuwe koffiehoek kijkt!

A woman enjoys a hot drink next to an upcycled wooden coffee station.