Kerstboom Van Sloophout

Black+Decker DIY | Kerstboom van sloophout

In de tuin van Bonnie prijkt sinds een paar dagen een kerstboom van sloophout. En… die hebben zij en Mia van A tot Z zelf in elkaar geklust! Ze hebben de boom versierd met vetbolletjes, zodat het als het ware een kerstboom voor de vogeltjes is geworden. Het maken van deze kerstboom van sloophout is heel eenvoudig. Hier vertelt Bonnie hoe zij het aanpakten.

Wat heb je nodig

  • Fijn gezelschap. Ik kies voor Mia! Dit is een ontzettend leuk en simpel projectje om samen met je kinderen te doen, of ze nu jong of oud zijn.
  • Schroeven. De lengte van de schroeven is een beetje afhankelijk van de dikte van je hout. Wij gebruiken schroeven van minimaal 3cm lang.
  • Sloophout. Ik ben serieus in een bouwcontainer gaan spitten en heb er verschillende latjes uitgevist. Ik heb een beetje gezocht naar een verweerd uiterlijk en verschillende kleurtjes, omdat mij dat leuker leek voor de boom.
  • Vogelvoer als vetbolletjes en pindaslingers. Ik heb ons voorraadje bij de Action ingeslagen.

Stap-voor-stap tutorials

Stap 1.

Eerlijk gezegd zijn wij gewoon zonder werkplan aan de slag gegaan met het maken van onze boom en hebben we het een beetje op gevoel gedaan.

Ik kan me voorstellen dat het fijner werkt als je alvast wat maten hebt, dit zijn de onze:

Stam: 1.30 meter
Latten voor de takken (van onder naar boven): 90, 70, 55, 45, 35 cm

Stap 2. 

Begin met het op maat zagen van de latten. Dit laat ik Mia doen en dat vindt ze rete-spannend. Maar, het gaat haar heel goed af! 

Stap 3.

Op de langste lat, de stam, begin je vervolgens van onderaf met het bevestigen van de “takken”. Deze latten bevestig je met 2 schroeven aan de stam, zodat ze niet kunnen draaien. De verdeling tussen de verschillende latten kun je een beetje op het oog doen. Wij houden ongeveer een tussenruimte van 10 cm aan.

Black+Decker DIY | Kerstboom van sloophout
Black+Decker DIY | Kerstboom van sloophout
Black+Decker DIY | Kerstboom van sloophout

Stap 4.

Nadat de bovenste tak erop geschroefd is kun je aan de slag met de voet. Als je dit wilt natuurlijk, je kunt de kerstboom van sloophout ook gewoon tegen een muurtje zetten. Wij schroeven van onderaf een latje maar dit blijkt uiteindelijk niet stabiel genoeg. Vandaar dat we de hele boom nog een keer op een boomstam blad hebben geschroefd, die ik toevalling onlangs van mijn moeder heb gekregen. Wieltjes eronder en hoe handig: nu is onze boom verrijdbaar!

Stap 5.

Het vogelvoer heb ik gekocht bij de Action, vooral de hartjes en het huisje vind ik erg leuk. De vetbolletjes in de felgroene netjes heb ik uiteindelijk achterwege gelaten, omdat het anders te vol werd (en eigenlijk kleurden ze ook niet leuk bij het geheel). 

Bron: https://www.onehandinmypocket.nl/2018/12/02/kerstboom-van-sloophout/

Black+Decker DIY | Kerstboom van sloophout
Black+Decker DIY | Kerstboom van sloophout