Aangeraden gereedschappen

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Transformeer een oude fotolijst in een handige plek voor notities en to-do lijstjes.

An upcycled chalkboard displayed in a living space.
play_arrow

Wat je nodig hebt

  • Houten fotolijst
  • Houten achterpaneel
  • Schoolbordverf
  • Houtlijm
  • Bevestigingen, zoals rail, haken, krijthouder
  • Ophangbeugel

Stap-voor-stap instructies

Voorbereiding

Selecteer een oude fotolijst in de gewenste maat. Zorg ervoor dat de achterkant van het frame breed genoeg is om stevig aan een achterpaneel te worden gelijmd.

Optioneel: Schuur het frame met onze Mouse® Detail schuurmachine om je eigen afwerking te creëren. Laat het onbewerkt voor een rustieke uitstraling, voeg een houtkleurige beits toe of schilder het om bij je interieur te passen.

A man selects a wooden frame for an upcycling project.
A wooden board being cut using the BLACK+DECKER® 18V 140mm Cordless Circular Saw.

Stap 1

Snijd het achterpaneel op maat voor het frame - een cirkelzaag is hier ideaal voor. Om het makkelijk te houden teken je met potlood het frame af op het achterpaneel als sjabloon.

Als het frame een verzonken rand heeft waarin het glas zat, kun je het achterpaneel op maat snijden om er in te passen voor een strakkere look. Zorg ervoor dat de rand van het frame breed genoeg is voor de lijm om het paneel op zijn plaats te houden.

Stap 2

Verf het achterpaneel met schoolbordverf en laat het drogen.

A man paints a wooden board for an upcycling project.
A man attaches a wooden frame to a chalkboard for an upcycling project.

Stap 3

Lijm het achterpaneel in het frame met een geschikte houtlijm en klem ze samen tot de lijm droog zijn. Als je geen klemmen hebt, kun je het geheel verzwaren met boeken of andere zware objecten.

Stap 4

Schroef eventuele bevestigingen van jouw keuze aan het frame. In dit voorbeeld hebben we een rail toegevoegd, maar je kunt haken of andere bevestigingen toevoegen, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Voeg een geschikte ophangbeugel toe aan de achterkant van het frame, zoals een messing draad of D-ringbeugel, zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd.

A handle being screwed to a chalkboard using the BLACK+DECKER® 3.6V Rapid Driver Screwdriver.
A man straightens an upcycled chalkboard hanging on a wall.

Stap 5

Boor een gat in de muur, voeg een draaghaak toe en ruim eventuele rommel op - onze POWERSERIES™ snoerloze steelstofzuiger of een kruimeldief maakt dit een fluitje van een cent!

Stap 6

Geniet van je nieuwe bord een schrijf leuke boodschappen!

Dirt being vacuumed from a hard floor using the BLACK+DECKER® 18V 4in1 Cordless POWERSERIES Extreme™ Vacuum Cleaner in handheld mode.
An upcycled chalkboard displayed in a living space.